99,5% kupujących poleca tego sprzedawcę

Polecam1894Nie polecam7

Zgodność z opisem
5
Koszt wysyłki
5
Obsługa kupującego
5

Producenci
Nowości
Zobacz co nowego w tym tygodniu!
Gruszki suszone plastry polskie 500g
Gruszki suszone plastry polskie 500g
14,90 zł
szt.
Jabłka suszone plastry polskie 1000g
Jabłka suszone plastry polskie 1000g
29,90 zł
szt.
Musli Owocowe Premium Bio 500g
Musli Owocowe Premium Bio 500g
14,90 zł
szt.
Wiórki Kokosowe Bio 200g
Wiórki Kokosowe Bio 200g
5,50 zł
szt.
Płatki Migdałowe 200g
Płatki Migdałowe 200g
9,90 zł
szt.
Migdały Słupki 200g
Migdały Słupki 200g
9,90 zł
szt.
Płatki Drożdżowe Nieaktywne 200g
Płatki Drożdżowe Nieaktywne 200g
12,50 zł
szt.
Pestki Dyni Całe Niełuskane 500g
Pestki Dyni Całe Niełuskane 500g
15,90 zł
szt.
Kasza Jaglana - Prosianka
Kasza Jaglana - Prosianka

Kasza jaglana byłaby łatwiej rozpoznawalna, gdyby nazywać ją "prosianką" - powstaje bowiem z prosa, niegdyś wszechobecnego, dziś zapomnianego, ale kasza jaglana służy przede wszystkim naszemu zdrowiu. Oto trzy powody dlaczego warto ja włączyć do codziennej diety.

czytaj całość »
Tradycyjny Barszcz Wigilijny
Tradycyjny Barszcz Wigilijny

Barszcz wigilijny według tradycji powinien być postny, przejrzysty i czerwony. Od najdawniejszych czasów dobry barszcz był ulubioną polewką w Polsce. Kwas buraczany używany do barszczu pito często na surowo, ponieważ orzeźwiał i pokrzepiał zarówno ludzi chorych, z wysoką gorączką jak też przepitych. Podawana barszcz na najwykwintniejszych stołach i ucztach, postny kraszony był oleje i zatarty czosnkiem.
Podstawą dobrego barszczu jest świeży kwas burakowy.

czytaj całość »
Dlaczego miód jest taki wartościowy?
Dlaczego miód jest taki wartościowy?

Przypomnijcie sobie nasze babcie i mamy, które często podawały nam herbatkę z miodem, kiedy byliśmy przeziębieni. Ten słodki nektar od zawsze był przez nie ceniony i wykorzystywały jego właściwości w leczeniu różnych chorób. Jest tyle rodzajów miodu, że czasem zastanawiamy się po który sięgnąć. Jak miód wpływa na nasze zdrowie i urodę?

czytaj całość »
Olej kokosowy
Olej kokosowy

Dziś, trochę na temat oleju kokosowego - oleju z owoców palmy, nazwanego w Indiach drzewem życia. Olej kokosowy sprawdza się zarówno w kuchni jak i w kosmetyce. Jest doskonały do smażenia, (naleśniki pieczone na nim są chrupiące i aromatyczne) jak i pieczenia.

czytaj całość »
Domowe pierniki

Polska tradycja piernikowa sięga czasów kuchni słowiańskiej. Dawni Słowianie - w celach obrzędowych - piekli ciasto przyrządzone z dodatkiem miodu. W czasach tych, gdy o cukrze nie miano jeszcze pojęcia, jedynym i bardzo cenionym gatunkiem słodyczy był miód dzikich pszczół, łączony z grubo miażdżonym ziarnem pszenicy. Był to ulubiony przysmak na pogańskich ucztach - protoplasta naszego dzisiejszego piernika.

czytaj całość »
Czas na przetwory
Czas na przetwory

Lato to cudowny okres, w którym możemy się cieszyć świeżymi owocami. Szkoda, że tak szybko się kończą. Aby zatrzymać ich smak na dłużej postanowiłam zrobić dżem truskawkowy. Muszę przyznać, że wyszedł wspaniale. Przepis jest sprawdzony więc chciałabym się nim z Wami podzielić!

czytaj całość »
Morwa Biała
Morwa Biała

Korzystajmy z darów natury! Jadalne owoce morwy białej od wieków były wykorzystywane w medycynie ludowej jako roślina przynosząca ulgę w stanach osłabienia organizmu, w gorączce oraz jako środek moczopędny i pobudzający laktację.

czytaj całość »
Kminek - zapobiega wzdęciom

Kminek to doskonały dodatek do naszych polskich dań: bigosu, kapuśniaku, kiełbasy, ziemniaków czy wiejskiego chleba.
Kminek ma właściwości wiatropędne ponadto zwiększa wydzielanie soków trawiennych przez co ułatwia trawienie tłustych pokarmów. Kminek odświeża też oddech i zapobiega zgadze, a napar z niego sporządzony ( łyżeczkę mielonych ziaren należy zalać szklanką wrzątku) wspomaga nasz układ dróg moczowych podczas infekcji oraz łagodzi bóle menstruacyjne.

Imbir

Imbir - nadaje się zarówno do mięs, zup, marynat jak i do słodkich potraw: deserów i ciast.
Doskonale komponuje się z kawą czy herbatą. Jeśli będziemy regularnie go zjadać nasze bóle migrenowe będą o wiele rzadsze i złagodzi towarzyszące im mdłości. Dodatkową zaletą imbiru są jego właściwości rozgrzewające. Kiedy jesteśmy przeziębieni warto go dodać do herbaty. Osoby, które moja problemy z krążeniem powinny często używać imbiru gdyż zapobiega tworzeniu się zakrzepów.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium