


Z pewnością już nie raz słyszałeś o negatywnym wpływie cukru na organizm człowieka. U nas zawsze proponujemy zdrowe produkty, dlatego pragniemy Ci zaoferować alternatywę. Oferujemy produkty do słodzenia posiadające wiele składników odżywczych. Są to np. ksylitol, syrop z agawy, daktylowy, buraczany, różany czy stewia. Nasz syrop z buraka jest nie tylko zdrowy i bogaty w składniki mineralne oraz witaminy, ale także pyszny. Może służyć nie tylko jako produkt w gotowaniu czy przygotowywaniu deserów, ale także na kanapkach lub w charakterze polewy do naleśników. W podobny sposób może być wykorzystany również syrop z daktyli i każdy inny produkt tego typu. Wiele z nich może być użyte także jako zdrowy sposób słodzenia napojów.

151,30 zł

47,70 zł

27,30 zł
Oferujemy również całą gamę zdrowych cukrów produkowanych np. z kokosów, róży czy trzciny. Produkty tego typu wzbogacają smak dań, do których są dodawane. Mogą być wykorzystywane np. do słodzenia wypieków oraz napojów.
W asortymencie naszego sklepu posiadamy także Erytrytol i Ksylitol, które są naturalnymi, niskokalorycznymi słodzikami i mogą z powodzeniem zastąpić tradycyjny cukier. Słodzone dania nie muszą być wysokokaloryczne i niezdrowe. Jeśli lubisz słodkości i chcesz się zdrowo odżywiać, czym prędzej zapoznaj się z naszą ofertą.
Zastanawiasz się czym zastąpić cukier?
Poniżej przygotowaliśmy dla Ciebie krótki przewodnik, który zawiera zdrowe zamienniki cukru, które z powodzeniem możesz stosować do słodzenia kawy, herbaty, a także doskonale sprawdzą się w wszelkiego rodzaju wypiekach i deserach.
Pozyskiwany z kory brzozy to doskonały zamiennik dla tradycyjnego cukru ponieważ jest tak samo słodki, można go stosować takich samych proporcjach (1:1), a przy tym cukier brzozowy jest zdecydowanie mniej kaloryczny (blisko 40%). Ksylitol posiada również niski indeks glikemiczny (IG=8).
Erytrytol swoim wyglądem nie różni się znacząco od klasycznego białego cukru, jest jednak zdecydowanie mniej słodki oraz bardzo nisko kaloryczny 100g zawiera zaledwie 20 kcal. Osoby na diecie bezcukrowej, a w szczególności diabetycy docenią, że Erytrytol nie podnosi poziomu glukozy we krwi, jego indeks glikemiczny wynosi 0. Pozyskiwany jest procesie fermentacji glicerolu.
Zyskująca coraz większą popularność Stewia to roślina pochodząca z Ameryki Południowej. W stosunku do konwencjonalnego cukru jest nawet 200-300 razy bardziej słodka, a jednocześnie pozbawiona kalorii. W naszej ofercie można znaleźć Stewię w proszku oraz w płynie.
Czasem zapominamy, że tak oczywisty produkt jak miód może z powodzeniem zastąpić cukier. Miód jest bardzo słodki, ma zbliżoną kaloryczność do cukru białego, ale jest przy tym zdecydowanie bardziej zdrowy ponieważ zabija bakterie oraz wspiera funkcjonowanie organizmu. W zależności od odmiany indeks glikemiczny miody waha się od 57-80.
Najpopularniejszy syrop, który tradycyjnie pozyskiwany jest z pni drzew klonowych. Naturalny syrop klonowy nie zawiera żadnych konserwantów, ma również mniej kalorii. Z powodzeniem można go wykorzystać do słodzenia kawy czy herbaty, ale najlepiej smakuje z deserami i owocami. Syrop klonowy posiada indeks glikemiczny IG=65, podobny jak dla białego cukru, dlatego nie może być stosowany w diecie bezcukrowej.
W naszym sklepie znajdziesz nie tylko suszone daktyle, których naturalna słodycz została również skoncentrowana i zamknięta w postaci pysznego syropu, który jest zdecydowanie słodszy od tradycyjnego cukru. Należy zwrócić uwagę, że syrop daktylowy zawiera dużo kalorii i ma wysoki indeks glikemiczny IG=60. Stosować z umiarem :)
Melasa z buraków cukrowych lub z cukru trzcinowego pozyskiwana jest przy okazji produkcji tradycyjnego cukru. Ma postać gęstego, ciemnobrązowego syropu. Przewaga melasy nad zwykłym cukrem to niska kaloryczność 100g to 290 kcal. Indeks glikemiczny jest dość wysoki, IG=70.
Ekologiczne Opakowania
Wysoka Jakość
Wysyłka w 24h*
*dotyczy wybranych produktów
