Fasola Czerwona Red Kidney 1000g
Dostawa | Ilość szt. | Wysyłka w: |
Główny - Balicka 8 | 0 | |
Magazyn | 0 |
Opis
SKŁADNIKI:
- fasolka kidney 100%
KRAJ POCHODZENIA:
- Polska
ZASTOSOWANIE:
Fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:
- Wartość energetyczna: 1170 kJ / 279 kcal
- Tłuszcz: 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
- Węglowodany: 29 g, w tym cukry: 2,2 g
- Błonnik: 28 g
- Białko: 26 g
- Sól: 0,06 g
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opinie o produkcie (0)
Ekologiczne Opakowania
Wysoka Jakość
Wysyłka w 24h*
*dotyczy wybranych produktów
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.