


Imbir Kandyzowany Kostka 500g
Opis
IMBIR KANDYZOWANY - NAJWAŻNIEJSZE CECHY:
- Kandyzowany
- Intensywny, lekko piekący smak
- W kostkach
SKŁADNIKI IMBIRU KANDYZOWANEGO:
- imbir 55%, cukier trzcinowy 45%, konserwowany SO2
KRAJ POCHODZENIA:
- Tajlandia
ZASTOSOWANIE IMBIRU KANDYZOWANEGO:
Imbir kandyzowany znajduje głównie zastosowanie jako ceniona przyprawa w kuchni orientalnej. Może być dodatkiem do herbaty, przetworów, wypieków oraz potraw, np. sushi.
Imbir znany jest ze swoich leczniczych właściwości. Biały korzeń, ze względu na działanie przeciwbólowe, stosowany jest często na bóle stawów, migreny, bóle miesiączkowe. Jako środek rozgrzewający wykorzystuje się go przy przeziębieniach. Ponadto imbir ma działanie odkażające i odświeżające - zwłaszcza jamy ustnej.
Imbir kandyzowany, w przeciwieństwie do świeżego, przez długi czas zachowuje swoje dobroczynne właściwości. Warto więc mieć go zawsze w zasięgu we własnej spiżarni.
Słodki imbir to świetny dodatek do pierników, kompotów i konfitur, ale także do herbaty i kawy. Syrop z imbiru kandyzowanego nadaje charakter niektórym potrawom, deserom i koktajlom.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:
- Wartość energetyczna: 1300 kJ / 306 kcal
- Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 76 g w tym cukry: 72 g
- Białko: 0 g
- Sól: 0,04 g
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA IMBIRU KANDYZOWANEGO:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.