Mak Niebieski 1000g
Dostawa | Ilość szt. | Wysyłka w: |
Główny - Balicka 8 | 10 | |
Magazyn | 0 |
Opis
SKŁADNIKI:
- mak niebieski 100%
KRAJ POCHODZENIA:
- Czechy
ZASTOSOWANIE:
Mak niebieski, suchy i niemielony, charakteryzuje się pięknym aromatem i smakiem, który nada wypiekom charakteru. Czy wiesz, że nie musisz mielić maku, żeby przygotować z niego masę makową? Wystarczy mak sparzyć wrzątkiem. Nie musisz rezygnować z pysznego maku tylko dlatego, że nie masz maszynki do mielenia :) Mak niebieski to również baza do ciast drożdżowych, składnik serników i klusek.
Mak jest bardzo bogaty w wapń - zostawia za sobą daleko w tyle mleko krowie. Wapń jest niezbędny dla zdrowia naszych kości - zapobiega tym samym rozwojowi osteoporozy. Co więcej w jego składzie znajdziesz również dużo magnezu, który pomaga radzić sobie ze skurczami mięśni. Wysoka zawartość błonnika wspomaga pracę jelit oraz pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:
- Wartość energetyczna: 2133 kJ / 517 kcal
- Tłuszcz: 42 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,9 g
- Węglowodany: 4,2 g, w tym cukry: 2,3 g
- Białko: 20 g
- Sól: 0,05 g
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Suchy mak można przechowywać nawet 2-3 lata, ważne aby miał dostęp do powietrza. Mak zmielony natomiast należy przechowywać w lodówce nie dłużej niż 3-4 dni.
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
Ekologiczne Opakowania
Wysoka Jakość
Wysyłka w 24h*
*dotyczy wybranych produktów
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.