


Pektyna Owocowa do przetworów WITPAK 100g
Opis
SKŁADNIKI:
- pektyna owocowa 100%
- informacja alergenna: może zawierać: gluten orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, nasiona sezamu
ZASTOSOWANIE PEKTYNY:
Pektyna amidowana ze skórek owoców cytrusowych wykorzystywana jest jako substancja żelującą do wyrobu domowych dżemów, marmolad, galaretek i konfitur. Jeżeli chcesz zachować smak letnich owoców na dłużej przygotuj przetwory przy użyciu naturalnej pektyny.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PEKTYNY W 100g:
- Wartość energetyczna: 1109 kJ/ 265 kcal
- Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 42 g w tym cukry: 42 g
- Błonnik: 48 g
- Białko: 0,5 g
- Sól: 0 g
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.