Tradycyjna Śliwka Wędzona bez Pestki 250g Suska Sechlońska
Dostawa | Ilość szt. | Wysyłka w: |
Główny - Balicka 8 | 6 | |
Magazyn | 0 |
Opis
NAJWAŻNIEJSZE CECHY:
- Bez pestek, ręcznie drylowana
- Certyfikowany Produkt Regionalny
- Intensywny tradycyjny aromat
- Produkt Polski
- Wędzona w suszarniach opalanych drewnem
- Wysoka zawartość błonnika
SKŁADNIKI:
- śliwka suszona, substancja konserwująca: sorbinian potasu
ZASTOSOWANIE:
Suska Sechlońska to regionalna nazwa suszonych śliwek, uprawianych, a następnie suszonych w regionalnych gospodarstwach z okolic miejscowości Sechna i Ujanowice w południowej Małopolsce. Tradycja suszenia śliwek w tym regionie sięga XVIII wieku. Suska stosowana jest do potraw takich jak: zupy, pierogi, sosy, bigos czy wigilijny kompot. Entuzjaści dymowego aromatu wykorzystują tradycyjnie wędzone śliwki również do ciast i deserów.
Naturalnie śliwki posiadają dużą ilość błonnika, który wspomaga trawienie i perystaltykę jelit.
Uwaga: produkt ręcznie drylowany, może zawierać śladowe ilości pestek lub ich części.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:
- Wartość energetyczna: 1054 kj/ 250 kCal;
- Tłuszcze: 1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g;
- Węglowodany: 52,6g w tym cukry: 36,5g
- Białko: 2,5g
- Sól: 0,0032g
- Błonnik: 10,1g
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
Ekologiczne Opakowania
Wysoka Jakość
Wysyłka w 24h*
*dotyczy wybranych produktów
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.