


Imbir Kandyzowany Plaster 500g
Opis
SKŁADNIKI:
- imbir suszony 52%, cukier trzcinowy 42%
KRAJ POCHODZENIA:
- Holandia
ZASTOSOWANIE:
Imbir kandyzowany znajduje głównie zastosowanie jako ceniona przyprawa w kuchni orientalnej. Może być dodatkiem do herbaty, przetworów, wypieków oraz potraw, np. sushi.
Imbir znany jest ze swoich leczniczych właściwości. Biały korzeń, ze względu na działanie przeciwbólowe, stosowany jest często na bóle stawów, migreny, bóle miesiączkowe. Jako środek rozgrzewający wykorzystuje się go przy przeziębieniach. Ponadto imbir ma działanie odkażające i odświeżające - zwłaszcza jamy ustnej.
Imbir kandyzowany, w przeciwieństwie do świeżego, przez długi czas zachowuje swoje dobroczynne właściwości. Warto więc mieć go zawsze w zasięgu we własnej spiżarni.
Słodki imbir to świetny dodatek do pierników, kompotów i konfitur, ale także do herbaty i kawy. Syrop z imbiru kandyzowanego nadaje charakter niektórym potrawom, deserom i koktajlom.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:
- Wartość energetyczna: 1300 kJ / 306 kcal
- Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 76 g w tym cukry: 72 g
- Białko: 0 g
- Sól: 0,04 g
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.